Ko je Maja Vitki Gurman?

"Davne 2012. godine postala sam bloger, jer su mi prijatelji stalno tražili da s njima podelim informacije o zdravoj ishrani. Nutricionizam mi je je bio hobi od srednje škole, kao i kuvanje, pa sam pročitala more knjiga na tu temu, odslušala puno predavanja preko Youtube kanala i uživo... Ipak, kako nisam lekar i nutricionista, videla sam sebe prvenstveno kao neku vrstu "objektivnog novinara" koji motiviše ljude da razmišljaju svojom glavom i ne padaju na reklame - a umesto da jedu proizvode, vrate se na namirnice i pravu hranu. Tako je 2016. nastala i knjiga "Gurmanske veze", vodič kroz afrodizijake, hedonizam i zdravu ishranu. Smatrala sam da je najveća greška koja je napravljena poslednje 4 decenije - zastrašivanje hranom. Mediji su bili puni tekstova o tome kako će nas hrana ugojiti i razboleti - što možda jeste tačno kada pričamo o visoko prerađenim proizvodima. Ipak, kad govorimo o pravoj hrani, pažljivo i s ljubavlju spremanoj kod kuće, posebno ako je ona i organska - onda treba da se posvetimo drugačijem kontekstu: kako će nas hrana učiniti zdravijim, srećnijim, veselijim - a svakako i lepšim, seksipilnijim i poželjnijim. Umesto nutricionističkih teorija danas sam blogu više posvećena u praksi - dizajniranju i pripremi recepata koji su savršeni za specijalne prilike"
 

Posebno mesto zauzimaju recepti koje je uradila u saradnji sa nama za organski program dmBio. U nastavku su tri recepta sa organskom kurkumom: